O nás

Poznejte svého kuchaře a výrobce sterilovaných jídel a zlatých konzerv De Lux


Naše společnost DOVAST s.r.o. byla zapsána do obchodního rejstříku v červenci roku 2010 a od počátku své činnosti na trhu cestovního ruchu a gastronomie se specializuje na výrobu jídel s dlouhodobou trvanlivostí a masové konzervy De Lux na expediční výpravy a kvalitní outdoorové stravování.


Prvopočátky této výroby a společnosti sahají až do poloviny devadesátých let, kdy současní majitelé této firmy začali jako fyzické osoby jezdit s nejrůznějšími cestovními kancelářemi jako kuchaři a stewardi po celé Evropě a znají problematiku kvalitní přípravy jídel na cestách pro větší množství strávníků na zájezdech.

Toto se nyní stalo velkou devízou při výrobě sterilovaných jídel a masových konzerv s dlouhodobou trvanlivostí, jelikož víme, jak a kde se po celém světě v různých povětrnostních podmínkách se naše jídla chovají (známe problematiku přípravy jídel i z druhé strany, nikoli pouze ze strany českého výrobce, který neměl nikdy možnost jídla na zájezdech připravovat). Proto jsou naše jídla s dlouhodobou trvanlivostí kvalitativně výrazně jinde než u prosté sériové tovární výroby. Sterilizační a obalový materiál našich výrobků je nejkvalitnější na českém trhu, co se týče pevnosti a nerozbitnosti v zátěžových podmínkách abnormálního tepla jako je Saúdská Arábie (viz. Dakar 2020) nebo Afrika kolem rovníku, kde tepoty ve dne přesahují i + 50 stupňů a naše konzervy bez problémů těmto teplotám odolávají a nekazí se, narozdíl od pasterizace, či šokové sterilizace parou.

Několik let také dodáváme naše masové konzervy De Lux na polární expedice na Špicberky
a Antarktické výzkumné stanice, kde jsou plnohodnotným stravováním pro jednotlivé výpravy


Tým naší firmy

Hynek Dosoudil ( ředitel firmy )

Majitel firmy a jednatel společnosti

Dlouholetý steward a kuchař na zájezdech českých cestovních kanceláří od roku 1992 do r. 2017 s Hotelbusy Pangeotours, CK Ceske Budejovivice, CK Bustourist Hradec Králové, CK Adventura Praha, CK Poznání Pardubice, CK Travel Club ČSAD Tišnov, CK Periscope Skandinávie Brno, CK Mundo a mnoho dalších. Vedoucí provozu výroby, manažer konzervárny, webmaster e-shopu firmy a vývojář nových konzerv pro cestování. Které společně s ing. Evženem Neumane   (bývalým ředitelem CK Bus Turis a.s. Hradec Králové), v již nexistujících vambereckých konzervárnách, na začátku devadesátých let, společně vymysleli a uvedli na český trh. V té době výlučně pro české cestovní kanceláře

Telefon: +420 775 709 027

E-mail: hodo@seznam.cz

Dana Dosoudilová Dtinova ( vedoucí provozu )

Majitelka firmy a společnice

Spolumajitelka, společnosti a dlouholetá pracovnice v cestovním ruchu, od roku 2003, provoz výdejní kanceláře konzervarny, finanční řízení, pokladní a ekonomka firmy, vedoucí podnikové prodejny.

Telefon: +420 773 971 196

E-mail: info@dovast.cz

Libor Vaněk ( šéfkuchař )

Šéfkuchař výroby jídel konzervárny

Dlouholetý steward a kuchař na zájezdech nejrůznějších českých cestovních kanceláří. v létech 2007–2022. V naší firmě působí se střídavými starty od 1.ledna 2007 jiz 15 let. Účastník posledních 7.ročníků Rallye DAKAR v Jižní Americe a Saudske Arabii, kde vařil pro české týmy MP-Sports Martina Prokopa. V roce 2016 - 2022 se zúčastnil Rallye Dakar v Jizni Americe a Saúdské Arábii a vařil pro celý tým MP sport Martina Prokopa. 

Žaneta Drtinová ( vedouci expedice )

Komunikace na chatu a telefonicky s klienty a fakturace eshopu firmy

Telefonní číslo v pracovíi dny (Po- Pa)
+420 777 050 484

E-mail: info@dovast.cz